All on 4® / All on 6®

All-on-4 (odnosno All-on-6) je minimalno invazivna tehnika protetskoga nadomjestka zubi za potpuno bezubu čeljust ili čeljust u kojoj su brojni zubi ozbiljno kompromitirani. All-on-4 tehnika rehabilitacije pruža maksimalno zadovoljstvo pacijentu i vraća mu izgubljeni osmijeh u svega 24 sata.

Tehnika All-on-4 podrazumijeva ugradnju 4 implantata, na koje se sidri fiksni most. Rješenje je dugoročno, lišava pacijenta svih neugodnosti koje proizlaze iz nošenja klasične proteze (umjetno nepce, nestabilnost, problemi pri žvakanju i govoru), a pogodna je (i to izuzetno) i za pacijente koji u stražnjim dijelovima čeljusti nemaju dovoljno kosti za klasičnu ugradnju implantata jer uslijed specifičnog načina pozicioniranja stražnjih implantata (pod kutem) izbjegavamo zonu bez kosti kao i nepotrebne zahvate koštane augmentacije. Nakon što je 1998. izumljena tehnika All-on-4, potpuna bezubost prestala je biti problem! All-on-6 istovjetan je po svemu tehnici All-on-4 izuzev u broju implantata: dok se u tehnici All-on-4 zubi fiksiraju na 4 implantata, u slučaju tehnike All-on-6 zubi se vezuju za šest prethodno ugrađenih implantata.

Posebna je prednost u činjenici što tehnika All-on-4 (baš kao i tehnika All-on-6) omogućava trenutnu izradu fiksnih privremenih mostova, te imedijatno opterećenje netom ugrađenih implantata, uslijed čega pacijent unutar jednoga dana dobiva fiksne zube.