Parodontologija

Zadaća je parodontologije – grane dentalne medicine koja se bavi bolestima i liječenjem potpornih struktura zubi – očuvanje zdravlja zubnoga mesa (gingive), kosti i vlakana koji vežu zub za kost (ili, jednom riječju, parodonta). Ukoliko prilikom četkanja zuba primijetite da vam desni krvare, ukoliko je vaše zubno meso otečeno, izrazito crvene boje, osjetljivo, i odvaja se od zuba, ne odgađajte posjet svome stomatologu jer je vrlo velika vjerojatnost da je vaš parodont zahvaćen gingivitisom ili parodontitisom (odnosno parodontozom). Parodontološka terapija započinje čišćenjem zubi od nakupljenih naslaga te uklanjanjem inficiranoga tkiva iz područja korijena zuba. Potom se čisti i polira zub iznad i ispod zubnog mesa, čime se smanjuje količina bakterija u parodontnom džepu.

Ukoliko se ne liječi, bolest parodonta može dovesti do ispadanja zubi.

U Dental studiju Vukanović u liječenju parodontitisa koristimo revolucionaran, potpuno bezbolan i učinkovit tretman – fotodinamsku tarapiju. Riječ je o terapiji FotoSan® 630 koja je poznata i pod nazivom LAD (kratica od engl. ‘light activated disinfection’ odnosno svjetlosno aktivirana dezinfekcija) a koja koristi poseban izvor svjetla točno određene valne dužine – dakle vrlo slično laseru – te posebne agense (gel ili tekućinu). Prilikom osvjetljavanja agensa  koji je prethodno nanesen oko zuba odnosno na upaljeno područje, dolazi do reakcije agensa koja rezultira dezinfekcijom, odnosno uništavanjem bakterija. Svjetlosno aktiviranom dezinfekcijom danas je postižemo izvrsne rezultate u terapiji parodontitisa, perimplantitisa, perikoronitisa, gingivitisa, te endodontskih infekcija i drugih akutnih upalnih stanja. FotoSan® 630 tretman ima dokazano antimikrobno djelovanje (učinkovito uništava bakterije, viruse, gljivice), a u potpunosti je lišeno rizika od nuspojava.

KARAKTERISTIKE terapije FotoSan® 630:

  • 99% UNIŠTENIH MIKROORGANIZAMA (bakterija, virusa, gljivica);
  • BEZ IKAKVIH NUSPOJAVA;
  • IZRAZITO BRZA PRIMJENA (neinvazivna i potpuno bezbolna terapija);
  • ŠIROK SPEKTAR PRIMJENE (parodontitis, perimplantitis, perikoronitis, gingivitis, čak i karijes i endodontske infekcije)